Vietnamese Beef Rolls

Arome intense și proaspete, cu un touch dulce-sărat-picant

După cum bine ai observat, chiar îmi place bucătăria asiatică. Și ca să nu-mi ies din mână, azi m-am trezit cu o poftă de rulouri vietnamese. Când am acasă toate ingredientele necesare, e păcat să nu fac o mică gustare. Bucătăria Vietnameză este considerată a fi printre cele mai sănătoase din lume. Acest lucru se datorează mixului dintre ierburi proaspete, carne și condimente. Aceste pachețele diferă de cele chinezești clasice prin faptul că sunt pline de crudități și verdețuri, ceea ce le face, evident, extrem de sănătoase. În vietnameză ele se numesc rulouri cu salată sau rulouri de vară și sunt servite neprăjite la temperatura camerei. După cum o să observi mai jos, eu am ales să le arunc în baie de ulei doar pentru a fi mai crocante. Vei vedea că se prepară foarte simplu.

Ingrediente necesare:

Foi de orez 6 buc.
Morcov 1 buc.
Carne de vită fiartă și apoi prăjită în untură 200 g
Mentă proaspătă 12 frunze frumoase și mari
Cozi de ceapă verde 6 fire
Varză chinezească 3 foi
Frunze de salată verde 6 buc. mai mari și frumoase
Ulei de susan
Sos de soia
Zahăr
Sos Sriracha

Mod de preparare:

Sosul pentru rulouri: am amestecat după gustul meu sosul de soia cu zahăr, ulei de susan și sriracha (mie-mi place mai picant). Morcovii îi tai julienne și îi trag la tigaie cu puțin ulei de susan și sos de soia. Am înmuiat foaia de orez și am așezat pe mijloc două frunze de mentă, două fire de ceapă verde, varza tăiată julienne, morcovii, carnea de vita tăiată și ea fâșii subțiri, am împachetat totul strâns și le-am prăjit în baie de ulei.

Le-am servit imediat calde și crocante în frunza de salată verde și împreună cu sosul de soia dulce-picant pe care l-am preparat la început. Pentru mine, aceste rolls-uri sunt startere delicioase sau mici gustări între mesele principale.

Poftă mare!

Lasă un comentariu