Pui asiatic cu coriandru verde și garnitură de salată de orez cu crudități

Ceva ușor, rapid și delicios

Îţi spuneam că în Franţa am descoperit şi bucătăria asiatică, atât pentru faptul că e relativ simplă, dar mai ales pentru combinaţiile de ingrediente mai neobişnuite în bucătăria europeană tradiţională.

Aşa că dacă vrei să încerci ceva gustos, poţi încerca reţeta mea de Pui asiatic cu coriandru verde și garnitură de salată de orez cu crudități.

Iei 6 bucăţi de pulpe de pui (ciocănele), puțin susan alb, 30 g coriandru verde, 300 ml de sos pentru wok (ce am eu conţine sos de soia, miere, ulei de susan, oțet de vin alb, sos de stridii, apă), un cubuleţ de unt de aproximativ 30 g, sare şi piper după gust.

Pentru salată îţi trebuie orez fiert 450 g (cam 150 g când e nefiert), cozile de la 1-2 legături de ceapă verde, 4-5 ridichi, vreo 6 roșii cherry, salată verde, ulei de măsline, zeamă de lime sau lămâie, sare şi piper.

Pulpele de pui (eu am avut pui de țară 😉), le ții la marinat (în frigider) în sosul de wok împreună cu coriandrul tocat mărunt și cu sare și piper după gust, timp de 2 ore.

După ce trec cele două ore, aşezi puiul într-o tavă sau un vas pentru cuptor împreună cu sosul, presari peste el susan și bucățile de unt. Acoperi vasul, după care îl pui la cuptor la 190 grade timp de 50 minute – mai apoi descoperit încă aproximativ 10 minute până se rumenesc pulpele.

Dacă tot e sezonul crudităţilor acum, pentru garnitură am pus într-un vas orezul fiert, peste care am adăugat roșiile cherry, ridichile, ceapa verde, salata verde (toate proaspete din grădinuța mamei mele) și am asezonat totul cu ulei de măsline, zeama de lime, sare și piper.

Pofta mare! ☺️

Urmăreşte-mă pe Facebook şi Instagram iar dacă ai gătit şi tu reţeta asta, trimite-mi o poză să ne bucurăm împreună.

Lasă un comentariu