O altfel de supă Ramen cu vită

O supă pe cât de bogată în arome, pe atât de răcoroasă și gustoasă

Ramen este o supă de tăieței foarte populară în Japonia. Deși japonezilor le place să mănânce Ramen în restaurante, este un obicei ca mamele lor să o gătească acasă. Pentru a face o supă Ramen bună de la zero este nevoie de mult timp însă gustul final merită tot efortul și toată așteptarea. Ramenul este format din 3 componente: supa, tăiețeii și topping-uri. Este greu, desigur, să atingi gustul autentic al Ramen-ului din Japonia dar versiunea mea de aici este destul de bună pentru un Ramen de casă și foarte simplu de făcut. Spre surprinderea mea, le-a plăcut foarte mult și părinților mei. Rețeta mea e puțin reinterpretată și adaptată ingredientelor noastre de pe piață.

Această supă Ramen are acea aromă savuroasă care te încălzește complet. Este sărată și ușor picantă și are doar o atingere dulce, cu straturi minunate de arome și texturi. Morcovii, ceapa și țelina sunt dulci și fragede, în timp ce ceapa verde este crocantă și proaspătă. Carnea de vită este condimentată perfect, care se topește imediat în supa bogată și limpede. Eu personal am simțit că oul a adăugat încă o aromă, fiind totuși o textură contrastantă. Supa este foarte plină în arome, dar este ușoară și răcoritoare în același timp. Acest lucru a devenit rapid un nou favorit în casa noastră, mai ales că este ușor să schimbi proteina și condimentele de fiecare dată. Vita poate fi înlocuită cu porc sau pui.

Pentru această supă am nevoie de: oase de vită 1 kg, rasol de vită 1 kg, morcovi 3 buc., ardei kapia roșu 1 buc., ceapă albă 1 buc., țelină 1 buc. mică, usturoi 1 căciulie, ghimbir 1 buc. (eu am avut ghimbir uscat și am pus aprox. 3 linguri), varză chinezească 3 frunze, noodles 250 g, frunze de coriandru 80 g, ceapă verde 3 fire, Quatre Epices 1 linguriță (dacă nu ai acest condiment, îl poți înlocui cu un amestec de anason+scorțișoară+cuișoare+nucșoară), sos de soia 3 linguri, ouă 6 buc.

Mod de preparare:

Legumele (morcovii, țelina, ardeiul, usturoiul, ghimbirul și coriandrul verde) și carnea de vita le pun la fiert intr-o oala de 6-7 litri cu apă rece și sare. Până la primul clocot dau la foc mare, apoi îl reduc la minim. Pentru a obține o supă cât mai limpede, iau spuma de deasupra ori de câte ori e nevoie. După ce carnea e fiartă, strecor toată supa, o las la răcit până se întărește grăsimea deasupra și o pot culege cu o spumieră.

Zeama degresată o pun din nou la fiert și îi mai adaug Quatre Epices-ul și sosul de soia. După primul clocot, o strecor iar și e gata de servire. Între timp, tai julienne un morcov crud și varza, tai și ceapa verde pe diagonală, rup fâșii din carnea de vită fiartă și toc puțin coriandru verde. Fierb și ouăle. După ce fierbe apa, pun ouăle în apă și le fierb exact 6 minute după care le scot în apă rece și le curăț de coajă. Într-o oală fierb și noodles-ul conform indicațiilor de pe pachet (de obicei, in aprox. 4 minute sunt gata). Având totul pregătit, pot acum monta și farfuria.

Într-un bol am pus carnea, tăiețeii, morcovii julienne, varza chinezeasca, ceapa verde, coriandrul, ouăle tăiate în două și îi adaug supa. Pentru un plus de iuțeală, eu am râșnit și puțin chilli deasupra. Hai cu pofta!

Lasă un comentariu