Mac’n Cheese, reţeta mea

La final culoarea crustei îţi spune când e gata

M-am gândit să îţi fac azi poftă cu ceva ce mie îmi place foarte mult şi să gătesc dar şi să mănânc – Mac’n Cheese, adică un altfel de macaroane cu brânză de pe alte meleaguri.

Sunt uşor de făcut şi foarte gustoase. În afară de stocul de pui pe care trebuie să îl ai pregatit dinainte şi şofranul, cu care nu toată lumea este obişnuită, celelalte ingrediente sunt uşor de găsit, poate chiar le ai acum prin frigider.

Ai nevoie de: 1 kg paste, 1 l smântână de gătit, 300 ml stoc de pui, 100 g parmezan răzuit, 150 g cașcaval afumat, 100 g cașcaval clasic răzuit, 250 g mozzarella răzuită, 50 g gorgonzola, şofran, sare şi piper, după gust.

Prima dată fierbi pastele conform indicațiilor de pe pachet, mie îmi plac mai al dente.

Apoi pui smântâna împreună cu stocul de pui la fiert. După primul clocot, dai focul la minim și adaugi pe rând brânzeturile, amestecând încontinuu până când acestea se topesc.

Condimentezi sosul cu sare, piper și șofran, după gustul tău.

Rămâne să amesteci pastele fierte cu sosul de brânză, să le așezi într-un vas cu mozzarella răzuită deasupra și să introduci vasul în cuptor la 200°C pentru 15 minute.

Fii totuși cu ochii în patru – când Mac’n Cheese-ul e rumenit frumos pe deasupra, preparatul tău este gata.

Urmăreşte-mă pe Facebook şi Instagram iar dacă ai gătit şi tu reţeta asta, trimite-mi o poză să ne bucurăm împreună.

Lasă un comentariu