Cous-cous marocan cu pui, stafide, coriandru și mentă proaspătă

Un prânz ușor cu arome orientale

Azi m-am gândit să pregătesc ceva simplu, ușor și gustos. Bogată în arome, condimente și ierburi, bucătăria marocană este o adevărată desfătare pentru simțuri. Marocul prin asta se definește – printr-o bucătărie cu multe arome! Și cu atâtea condimente și ingrediente nelipsite în majoritatea rețetelor acestei țări – turmericul, chimenul, ghimbirul, șofranul, scorțișoara, sarea, piperul, susanul, coriandrul, busuiocul, lămâia, ardeiul iute, piper cayenne, cardamomul, oregano, pătrunjelul, usturoiul, mierea etc. – parcă îți vine și ție pofta de gătit și de experimentat. Cous-cous-ul este cel mai adesea servit alături de carnea de miel sau de pui.

Pentru rețeta mea de cous-cous marocan cu pui, stafide, coriandru și mentă proaspătă am nevoie de: cous-cous 300 g, piept de pui 2 buc., stoc de pui 700 ml, stafide 3 linguri, alune de pădure 2 linguri, ulei de măsline 4 linguri, coriandru verde 30 g, mentă proaspătă 30 g, curcuma 2 linguri, sare și piper

Puiul îl tai julienne și îl pun la prăjit în ulei de măsline împreună cu stafidele și alunele. Îl condimentez cu sare și piper.

După ce se rumenește puțin, adaug aprox. 2 linguri de curcuma și sting totul cu stocul de pui. Dacă se prăjește curcuma prea mult, risc să fie amar preparatul. Las sa fiarbă până puiul este gătit.

După ce dă în clocot, adaug și coriandrul verde tocat mărunt. Asezonez după gust. Dacă puiul e gătit, opresc focul sub cratiță și pun cous-cous-ul peste acest sos. Le amestec toate împreună, acopăr cratița cu un capac și aștept aproximativ 10 minute până când cous-cous-ul este gata. După ce acesta s-a înmuiat, adaug și menta proaspătă tocată. Preparatul este gata pentru servire.

Îți doresc poftă bună!

Lasă un comentariu