Ciabatta pe ritmuri de Bachata

La final ai o mulţime de opţiuni pentru servire

Cum ar fi să facem azi CIABATTA pe ritmuri de Bachata (o altă pasiune de-a mea)?

Înainte să porneşti muzica, pregăteşti 3 căni de făină, 1/2 cană de lapte călduț, 1/2 cană de apă călduță, 1/4 cană de unt topit, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr, 25-30 g drojdie, sare mare şi ierburi provencale.

Într-un bol amesteci laptele călduț cu apa călduță, zahărul și untul topit. Într-un alt castron amesteci sarea cu făina.

Apoi combini ingredientele din cele două boluri până se formează aluatul. Frămânţi bine timp de 15 minute și îl pui într-un vas uns cu ulei, îl acoperi cu folie alimentară și îl laşi la dospit până când își dublează volumul.

După ce a crescut aluatul, îl împarţi în 4 bucăți. Dai forma dorită, ungi pâinicile cu lapte și presari peste fiecare sare mare și ierburi aromatice.

Ai nevoie de cuptorul preîncălzit la 200 grade și după exact 20 minute ținute la aceasta temperatură, pâinicile Ciabatta sunt gata.

Tu alegi apoi cum le serveşti: simple sau poţi face sandwich-uri – eu am ales să fac două sandwich-uri apetisante cu ele: unul cu unt, şuncă presată, cașcaval, salată și roșii cherry iar celălalt cu untură (în care am prăjit o bucată de ceafă de porc), bucățele din ceafa de porc, gorgonzola, salată și roșii.

Îţi doresc pofta bună ☺️

Urmăreşte-mă pe Facebook şi Instagram iar dacă ai gătit şi tu reţeta asta, trimite-mi o poză să ne bucurăm împreună.

Lasă un comentariu