Cheesecake la cuptor

cheesecake la cuptor, topping și fructe de sezon…o nebunie DELICIOASĂ!

De-a lungul timpului petrecut ca bucătar în restaurante, obișnuiam să fac cheesecake la rece pentru că mi s-a părut mai fresh, mai aromat. Rămân în continuare cu aceeași părere însă nu pot să nu recunosc că sunt un fan și al cheesecake-ului la cuptor. Pentru un inel cu diametrul de 24 cm, eu am folosit: 240 g biscuiți, 120 g unt topit , 600 g cremă de brânză, 200 g brânză grasă de vaci, 240 g zahăr, 400 g smântână grasă, 200 g iaurt grecesc cu 10% grăsime, 300 g smântână de gătit, 4 ouă, 4 linguri amidon de porumb, 3 linguri esență de vanilie, zeama de la două lămâi mai mari.

Biscuiții îi bag în blender cu untul topit și apoi îi așez pe fundul inelului apăsând foarte bine.
Ouăle le bat cu mixerul împreună cu zahărul până acesta se topește. Peste ouă adaug apoi toate celelalte ingrediente și mixez bine până la omogenizare. Am uns marginea inelului cu puțin unt și am pus crema peste blatul de biscuiți.

Am pus cheesecake-ul în cuptor la 180 grade pentru 30 minute, apoi am setat la 150 grade și l-am lăsat încă 45 de minute. Opresc cuptorul și las cheesecake-ul acolo pentru încă o oră. După ce s-a răcit puțin, îl las în frigider până a doua zi. Se poate servi fie simplu, fie cu topping de fructe. Eu am făcut un topping de zmeură (zmeură, zeamă de lămâie și zahăr) și l-am savurat cu căpșuni proaspete. 🙃🍰

P.S. Nu am apucat să-i fac poza întreg pentru că era mâncat deja mai mult de jumătate. Tentația a fost mare și pofta de nestăpânit…

Lasă un comentariu