Cheesecake japonez

un desert ușor și gingaș…

Mi-am dorit de mult timp să încerc și eu să fac acest cheesecake. Mi s-a părut o provocare știind că tehnicile acestei rețete trebuie respectate cu sfințenie. Este într-adevăr o rețetă migăloasă și fragilă, însă cu sfaturile primite de la bucătari Chefi din toată lumea, am reușit să mă țin cu strictețe de cantități și temperaturi.

Pentru acest cheesecake, am nevoie de: Lapte 120 g, Cremă de brânză 280 g, Unt 80 g, Făină 100 g, Amidon de porumb 30 g, Ouă 10 buc, Zahăr 200 g.

Untul, laptele și crema de brânză le pun în crăticioară la foc mic până se omogenizează dar să nu apuce să fiarbă compoziția. Iau crăticioara de pe foc și adaug făina amestecată cu amidonul. După ce am amestecat bine, adaug și gălbenușurile. Albușurile le bat spumă adăugând treptat zahărul. După ce zahărul s-a topit bine și spuma este lucioasă, amestec cele două compoziții foarte ușor amestecând circular cu un tel, de sus în jos.

Cuptorul îl preîncălzesc la 120 grade doar cu încălzire de sus și de jos, FĂRĂ ventilație. În interior am pus și o tavă cu apă călduță cam de un centimetru înălțime. În această tavă pun inelul cu cheesecake.

Inelul pe care l-am folosit eu are diametrul de 18 cm. Pun hârtie de copt doar pe fundul inelului și marginea o ung cu unt. Pun toată compoziția în inel, cu o scobitoare învârt puțin aluatul ca să iasă aerul din bulele formate. Trântesc puțin inelul dar ușor, ca să uniformizez frumos aluatul.

Urmează procesul de coacere. Fii foarte atent/ă și respectă indicațiile. Pune inelul în tava cu apă, lasă la 120 grade pentru 20 minute. După cele 20 minute, să NU deschizi ușa cuptorului. Ridică temperatura la 150 grade pentru 15 minute. După cele 15 minute, deschide ușa cuptorului pentru 10 secunde și închide-o iar, setând gradele la 100. Lași cheesecake-ul 40 minute la această temperatură. După ce a trecut timpul, închizi și deschizi ușa cuptorului, oprește-l și lasă inelul înăuntru pentru încă 10 minute cu ușa închisă. Și după ce au trecut cele 10 minute, cheesecake-ul japonez e gata, moale, pufos și gingaș. ☺️

Eu l-am pudrat cu zahăr praf vanilinat. Poți să îl servești simplu sau cu un topping de fructe (zmeură, căpșuni sau alte fructe de pădure). Pentru mine, a fost un mic-dejun delicios lângă o ceașcă de cafea.

Poftă bună! Dacă încerci rețeta, nu ezita să-mi trimiți o poză cu rezultatul tău. Pe curând!

Lasă un comentariu