Carrot Cake

Un desert perfect lângă o ceașcă de cafea cu arome de scorțișoară

Azi mi s-a propus să fac un carrot cake. Fiind în perioada sărbătorilor de Paști, acest desert îl savurăm cu toții în familie. Așa că, m-am apucat de treabă. Pentru acest mic tortuleț voi pregăti un blat și o cremă.

Pentru blat am nevoie de: zahăr 400 g, ouă 4 buc, ulei de floarea soarelui 400 ml, făină 400 g, morcovi răzuiți 400 g, praf de copt 3 lingurițe, Quatre Epices sau scorțișoară 1 linguriță, esență de vanilie 1 linguriță, merișoare uscate aprox. 150 g. Iar pentru cremă: zahăr pudră 600 g, cremă de brânză 500 g, unt (min. 80% grăsime) 200 g, esență de vanilie 1 lingură (opțional: se poate pune după preferințe, coajă de lămâie sau de portocală).

Mod de preparare:

Blatul

Ouăle, zahărul și uleiul le bat cu mixerul. Făina, Quatre Epices/scorțișoara și praful de copt le amestec împreună și le adaug peste compoziția cu ouă. Mai apoi pun morcovii răzuiți, merișoarele și esența de vanilie. Aluatul obținut îl așez într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și pun totul în cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de 75 minute.

Crema

Crema de brânză și untul (ambele sunt la temperatura camerei) le bat cu un mixer și adaug treptat zahărul pudră și esența (eu am mai pus și coajă de lămâie răzuită). Crema obținută o țin la frigider până se răcorește și blatul.

După răcire, blatul îl împart în 3. Ung cu cremă fiecare bucată de blat, montez prăjitura. La final, am învelit tot carrot cake-ul în cremă și am presărat deasupra fulgi de migdale rumeniți puțin în cuptor.

Carrot cake-ul îl țin la rece până a doua zi și dimineața îl servesc lângă o ceașcă de cafea cu arome de scorțisoară. O asociere delicioasă!

 

Lasă un comentariu